Afganistan Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Afganistan’a seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar.

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Afganistan’a seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar. Sadece diplomatik pasaporta sahip olan kişiler vizeden muaftır. Hususi, hizmet, ve umuma mahsus pasaportu olan kişiler vizeye tabidir. Afganistan Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Afganistan’a seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar. Sadece diplomatik pasaporta sahip olan kişiler vizeden muaftır. Hususi, hizmet, ve umuma mahsus pasaportu olan kişiler vizeye tabidir. Afganistan Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor. Afganistan’a bir sehyahat planladıysanız, vize başvurunuzu tatile çıkmadan bir ay önce yaparsanız, olası aksiliklerden kaçınmış olursunuz. Vize başvurunuzda, konsolosluğa veya büyükelçiliğe gitmeden önce aşağıdaki listede bulunan evrakların yanınızda olması gerekiyor.

Bordrolu Çalışanların Afganistan Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Antetli Kâğıda Dilekçe (İngilizce)
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi (Max. 6 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Sigortalı işe giriş bildirgesi
  • Maaş Bordrosu 3 aylık ve Ssk hizmet dökümü

Ev hanımların Afganistan Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Dilekçe (İngilizce)
  • Eşinin ya da ailesinin durumuna göre gerekli evraklar
  • Evli ise evlenme cüzdanı

Öğrencilerin Afganistan Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Öğrenci Belgesi
  • Ebeveynlerin durumuna göre gerekli evraklar

İşverenlerin Afganistan Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Antetli Kâğıda Dilekçe (İngilizce)
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi (Max. 6 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

Ayrıca Afganistan Vize başvurusunda gerekli olabilecekler:

  • En az 6 ay geçerli pasaport ( Pasaportunuzda en az iki adet boş vize sayfası bulunmalıdır.)
  • Kimlik Fotokopisi, Pasaport fotokopileri
  • 2 adet arka fonu beyaz vesikalık önden çekilmiş fotoğraf
  • 18 yaş Doldurulmamış ise anne ve babadan muafakatname
  • Ticari Ziyaretler için Davetiye, Kalınacak yer belli ise otel ve uçak rezervasyonları
  • Evli iseniz evlenme cüzdanı
  • Konsolosluk ödemeleri peşin olduğundan vize Ücretleri evraklar ile birlikte gönderilmelidir.
  • Evrakların ulaşmasından sonra vize takibiniz hemen başlatılacak olup vizeniz en kısa sürede alınacaktır.