Almanya Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya Federal Cumhuriyeti ülkesine seyahat etmeye veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya Federal Cumhuriyeti ülkesine seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar. Diplomatik pasaporta sahip olan kişiler altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Almanya Schengen vize grubuna dahil olduğundan, Almanya’ya seyahat edecek kişilerin seyahat sağlık sigortası yaptırmaya zorunludur.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar.

Diplomatik pasaporta sahip olan kişiler altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Almanya Schengen vize grubuna dahil olduğundan, Almanya’ya seyahat edecek kişilerin seyahat sağlık sigortası yaptırmaya zorunludur

Almanya’ya bir sehyahat planladıysanız, Schengen vize başvurunuzu tatile çıkmadan bir ay önce yaparsanız, olası aksiliklerden kaçınmış olursunuz. Vize başvurunuzda, konsolosluğa veya büyükelçiliğe gitmeden önce aşağıdaki listede bulunan evrakların yanınızda olması gerekiyor.

Bordrolu Çalışanların Almanya Shengen Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Almanya konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
  • Son üç aylık bordro fotokopisi
  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Almanya daki Firmadan Davetiye
    ( Almanya dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Almanya konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )
  • 2 Biometrik Resim
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Ev hanımların Almanya Shengen başvurusu için gereken evraklar:

  • Almanya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • 2 biometrik Resim
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Eşinin geçerli yada eski Almanya vizesi varsa fotokopileri

Öğrencilerin Almanya Shengen Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Almanya Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Almanya ya seyahat edebilmesi için muvafakat name
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • 2 Biometrik Resim
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Anne veya Babanın geçerli yada eski Almanya vizesi varsa fotokopileri

İşverenlerin Almanya Shengen Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Almanya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhasının Fotokopisi
  • İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  • Hesap Cüzdan Fotokopisi
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  • Kredi Kartları Fotokopisi
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Almanya daki Firmadan Davetiye
    ( Almanya dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Almanya konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • Biometrik Resim
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Emeklilerin Almanya Shengen Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Almanya Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • 2 Biometrik Resim ( Biometrik standartlarda arka fonu beyaz yeni çekilmiş ve kesinlikle rütuşlanmamış)
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Vize Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası