Amerika Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Amerika Birleşik Devletleri ülkesine seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar.

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Amerika ülkesine seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar. Diplomatik, hususi, ve umuma mahsus pasaportu olan kişiler vizeye tabidir. Amerika Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor. Amerika seyahatinizde sağlık sigortası isteğe bağlı opsiyoneldir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Amerika ülkesine seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar. Diplomatik, hususi ve umuma mahsus pasaportu olan kişiler vizeye tabidir. Amerikan Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor. Amerika ülkesine bir sehyahat planladıysanız, vize başvurunuzu tatile çıkmadan bir ay önce yaparsanız, olası aksiliklerden kaçınmış olursunuz. Vize başvurunuzda, konsolosluğa veya büyükelçiliğe gitmeden önce aşağıdaki listede bulunan evrakların yanınızda olması gerekiyor.

Bordrolu Çalışanların Amerika Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Amerika konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
  • Son üç aylık bordro fotokopisi
  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Amerika daki Firmadan Davetiye
    ( Amerika dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Amerika konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )
  • 2 Resim ( 5*5 ebadında özel formatta çekilmiş)
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini kapsayan seyahat sağlık sigortası

Ev hanımların Amerika Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Amerika konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • 2 Resim ( 5*5 ebadında özel formatta çekilmiş)
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini kapsayan seyahat sağlık sigortası
  • Eşinin geçerli yada eski Amerika vizesi varsa fotokopileri

Öğrencilerin Amerika Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Amerika Konsolosluğu vize departmanı?na hitaben dilekçe
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Amerika ya seyahat edebilmesi için muvafakat name
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • 2 Resim ( 5*5 ebadında özel formatta çekilmiş)
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini kapsayan seyahat sağlık sigortası
  • Anne veya Babanın geçerli yada eski Amerika vize si varsa fotokopileri

İşverenlerin Amerika Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Amerika konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhasının Fotokopisi
  • İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  • Hesap Cüzdan Fotokopisi
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  • Kredi Kartları Fotokopisi
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Amerika daki Firmadan Davetiye ( Amerika dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Amerika konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • 2 Resim ( 5*5 ebadında özel formatta çekilmiş)
    Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini kapsayan seyahat sağlık sigortası

Emeklilerin Amerika Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Amerika Konsolosluğu vize departmanı?na hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • 2 Resim ( 5*5 ebadında özel formatta çekilmiş)
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini kapsayan seyahat sağlık sigortası