Avusturya Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Avusturya ülkesine seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Avusturya ülkesine seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar. Diplomatik pasaporta sahip olan kişiler altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Avusturya Schengen vize grubuna dahil olduğundan, Avusturya’ya seyahat edecek kişilerin seyahat sağlık sigortası yaptırmaya zorunludur

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Avusturya’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar.

Diplomatik pasaporta sahip olan kişiler altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Avusturya Schengen vize grubuna dahil olduğundan, Avusturya’ya seyahat edecek kişilerin seyahat sağlık sigortası yaptırmaya zorunludur

Avusturya’ya bir sehyahat planladıysanız, Schengen vize başvurunuzu tatile çıkmadan bir ay önce yaparsanız, olası aksiliklerden kaçınmış olursunuz. Vize başvurunuzda, konsolosluğa veya büyükelçiliğe gitmeden önce aşağıdaki listede bulunan evrakların yanınızda olması gerekiyor.

Bordrolu Çalışanların Avusturya Shengen Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İngilizce veya Almanca olması gerekmektedir)
    (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi, Uluslararası sağlık sigortası (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi
  • Son üç aylık bordro
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi

Ev Hanımların Avusturya Shengen Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben İngilizce veya Almanca dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi, Uluslararası sağlık sigortası
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

Öğrencilerin Avusturya Shengen Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname, Uluslararası sağlık sigortası
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

İşverenlerin Avusturya Shengen Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben İngilizce veya Almanca yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • İmza sirküleri, Uluslararası sağlık seyahat sigortası

Emeklilerin Avusturya Shengen Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben İngilizce veya Almanca dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi,
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • Seyahat Sağlık Sigortası

Ek Olarak:

  • 1 Resim + Avusturya Vize Ücreti (Ücretler konsolosluklar tarafından belirleniyor, değişebilir.)
  • En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı )
  • Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından imzalanmalıdır.
  • Konsolosluk genel olarak yoğun olduğundan seyahat planınızı en az 60 gün önceden yapmanız tavsiye olunur.
  • Vize başvurularında Konsolosluk sizleri şahsen görmek istemektedir. Tüm süreci vize bilgi uzmanlarımız sizin adınıza organize edecektir.