Çek Cumhuriyeti Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Çek Cumhuriyeti’ne seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa umuma mahsus pasaportu olan kişilerin vize almak zorundadırlar.

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Çek Cumhuriyeti’ne seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa umuma mahsus pasporta sahip kişilerin vize almak zorundadırlar. Diplomatik, Hususi ve hizmet pasaportu olan kişiler Çek Cumhuriyeti ülkesine yapacakları üç aya kadar ikamet süreli Çek Cumhuriyeti seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor ayrıca Seyahat Sağlık Sigortası yaptırma zorunlulukları vardır..

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Çek Cumhuriyeti’ne seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa umuma mahsus pasporta sahip kişilerin vize almak zorundadırlar. Diplomatik, Hususi ve hizmet pasaportu olan kişiler Çek Cumhuriyeti ülkesine yapacakları üç aya kadar ikamet süreli Çek Cumhuriyeti seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Çek Cumhuriyet Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor ayrıca seyahat sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur. Çek Cumhuriyeti’ne bir sehyahat planladıysanız, vize başvurunuzu tatile çıkmadan bir ay önce yaparsanız, olası aksiliklerden kaçınmış olursunuz. Vize başvurunuzda, konsolosluğa veya büyükelçiliğe gitmeden önce aşağıdaki listede bulunan evrakların yanınızda olması gerekiyor.

Bordrolu Çalışanların Çek Cumhuriyeti Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi
  • Son üç aylık bordro
  • Hesap cüzdan fotokopisi Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi,

Ev hanımların Çek Cumhuriyeti Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi, Evli bayanlar için kızlık soyadı gerekmektedir.
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

Öğrencilerin Çek Cumhuriyeti Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

İşverenlerin Çek Cumhuriyeti Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • İmza sirküleri,

Emeklilerin Çek Cumhuriyeti Vize başvurusu için gerekli evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi, Evli bayanlar için kızlık soyadı gerekmektedir.
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi

Ayrıca Çek Cumhuriyeti Vize başvurusunda gerekli olan evraklar:

2 Resim

  • En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı)
  • Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından imzalanmalıdır.
  • Pasaportların “gümrük ve döviz işlemleri” sayfalarına vize uygulanamaz.
  • PASAPORTUNUZ YENİLENMİŞ VE ESKİ PASAPORTUNUZDA İLGİLİ KONSOLOSLUĞA AİT VİZE MEVCUT İSE ESKİ PASAPORTUNUZU DA BELGELER İLE BİRLİKTE VERMENİZ YARARLI OLACAKTIR.
  • Münferit Vizeler, başvuru gününden en az 5 ila 10 gün sonra geri döner.