Etiyopya Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Etiyopya’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Etiyopya’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar. Diplomatik, Hususi, Umuma veya hizmet pasaportu olan kişiler Etiyopya ülkesine yapacakları seyahatlerinde vize için başvurmaları gerekmektedir. Etiyopya Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor ve Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmak isteğe bağlıdır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Etiyopya’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar. Diplomatik, Hususi, Umuma veya hizmet pasaportu olan kişiler Etiyopya ülkesine yapacakları seyahatlerinde vize için başvurmaları gerekmektedir. Etiyopya Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor ve Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmak isteğe bağlıdır. Etiyopya’ya bir sehyahat planladıysanız, vize başvurunuzu tatile çıkmadan bir ay önce yaparsanız, olası aksiliklerden kaçınmış olursunuz. Vize başvurunuzda, konsolosluğa veya büyükelçiliğe gitmeden önce aşağıdaki listede bulunan evrakların yanınızda olması gerekiyor.

Etiyopya Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Bordrolu Çalışanların Etiyopya Vize başvurusu için gereken evraklar:

• Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
• Şirketin imza sirküleri
• Vergi levhasının fotokopisi
• Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
• 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
• Son üç aylık bordro fotokopisi
• Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Kredi kartları fotokopisi
• Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
• Ticari Seyahatleriniz İçin yurtdışındaki Firmadan Davetiye
( yurtdışından gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse konsolosluk vize departmanında olması gerekmektedir.)
• 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
• Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
• Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Ev hanımların Etiyopya vize başvurusu için gereken evraklar:

• Konsolosluk vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
• 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
• Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
• Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
• Eşinin geçerli yada eski vizesi varsa fotokopileri

Öğrencilerin Etiyopya vize başvurusu için gereken evraklar:

• Konsolosluk vize departmanına hitaben dilekçe
• Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
• 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan yurt dışına seyahat edebilmesi için muvafakat name
• Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
• 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
• Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
• Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
• Anne veya Babanın geçerli yada eski Almanya vize si varsa fotokopileri

Emeklilerin Etiyopya vize başvurusu için gereken evraklar:

• Konsolosluk vize departmanına hitaben dilekçe
• Emekli cüzdanı fotokopisi
• Sağlık karnesi fotokopisi
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Banka cüzdan fotokopisi
• 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
• Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
• Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

İşverenlerin Etiyopya vize başvurusu için gereken evraklar:

• Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, konsolosluk vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
• Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
• Vergi Levhasının Fotokopisi
• İmza Sirküleri Fotokopisi
• Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
• Hesap Cüzdan Fotokopisi
• Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
• Kredi Kartları Fotokopisi
• Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
• Ticari Seyahatleriniz İçin yurtdışındaki Firmadan Davetiye
( yurtdışından gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse konsolosluk vize departmanında olması gerekmektedir.)
• 2 Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
• Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
• Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası