Gana Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Gana ülkesine seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Gana ülkesine seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar. Diplomatik, Hizmet, Hususi, ve Umuma mahsus pasaportu olan kişiler vizeye tabidir. Gana Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli olup, Vize formu büyük İngilizce harflerle doldurulmuş olması gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Gana ülkesine seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar. Diplomatik, hizmet,  hususi ve umuma mahsus pasaportu olan kişiler vizeye tabidir. Gana Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor. Gana ülkesine bir sehyahat planladıysanız, vize formu büyük ingilizce harflerle doldurulması gerekli. Ayrıca dört adet vesikalık fotoğraf ve sarı humma aşısı yaptırılmış olduğuna dair bir aşı kartı almanız gerekiyor. Gana’ya seyahat edecek kişilerin Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmaları opsiyoneldir.

Ticari Gana Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • En az 6 (altı) ay geçerliliği olan T.C. pasaportu
  • Başka bir ülkenin pasaportu ile başvuruluyor ise geçerlilik süresi olan İkamet Tezkeresinin aslı ve fotokopisi
  • 4 adet vize formu (formlar eksiksiz olarak doldurulduktan sonra fotokopi ile çoğaltılabilir ancak imzalar her form için ıslak imza olmak kaydıyla ayrıca atılacaktır)
  • En fazla son 1 yıl içinde çektirilmiş 4 adet fotoğraf, başvuru formlarına tek tek yapıştırılmış şekilde (fotokopi ya da bilgisayar çıktısı kabul edilmez)
  • Fahri Konsolosluğa hitaben firmanın antetli kağıt üzerine yazılmış ziyaret sebebini belirten dilekçe
  • Gana’ya gidiş-geliş durumunu gösterir rezervasyon çıktısı
  • Şirketin Ticari Evrakları (yeni tarihli Faaliyet Belgesi, Oda Sicil Kayıt Sureti, Vergi Levhası Fotokopisi, İmza Sirküleri vs.)
  • Başvuruda bulunanın Gana’da çalışmakta olduğu firmadan firmanın antetli kağıdına basılmış davet yazısı.
  • Gana’ya seyahat için Seyahat Sağlık sigortası opsiyonel olup, Yapılması tavsiye olunur.

Turistik Gana Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • En az 6 (altı) ay geçerliliği olan T.C. pasaportu
  • Başka bir ülkenin pasaportu ile başvuruluyor ise geçerlilik süresi olan İkamet Tezkeresinin aslı ve fotokopisi
  • 4 adet vize formu (formlar eksiksiz olarak doldurulduktan sonra fotokopi ile çoğaltılabilir ancak imzalar her form için ıslak imza olmak kaydıyla ayrıca atılacaktır)
  • En fazla son 1 yıl içinde çektirilmiş 4 adet fotoğraf, başvuru formlarına tek tek yapıştırılmış şekilde (fotokopi ya da bilgisayar çıktısı kabul edilmez)
  • Fahri Konsolosluğa hitaben ziyaret sebebini belirten dilekçe
  • Gana’ya gidiş-geliş durumunu gösterir rezervasyon çıktısı
  • Otel rezervasyonunu gösterir belge veya başvuru sahibi misafir edilecek ise davet eden makam/kişilerin açık adres ve telefon numaralarının da bulunduğu davet yazısı
  • Başvuruda bulunanın Türkiye’deki konumunu gösterir belgeler (çalışıyor ise çalıştığı kurumdan yazı, sigortalı işe giriş bildirgesi ve maaş bordrosu, serbest çalışıyor ise iş yerine ait ticari evraklar, öğrenci ise güncel tarihli öğrenci belgesi, emekli ise emekliliğini gösterir kimlik belgesi)
  • Öğrenci ve emekli olan başvuru sahiplerinin turistik amaçlı ziyaretlerini maddi olarak nasıl karşılayacaklarını gösterir belgeler (hesap defteri, tapu vs. gibi)
  • Gana’ya seyahat için Seyahat Sağlık sigortası opsiyonel olup, Yapılması tavsiye olunur.