Hindistan Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hindistan ülkesine seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hindistan ülkesine seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar. Diplomatik, Hizmet, Hususi, ve Umuma mahsus pasaportu olan kişiler vizeye tabidir. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hindistan ülkesine seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar. Diplomatik, hizmet, hususi ve umuma mahsus pasaportu olan kişiler vizeye tabidir. Hindistan Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor. Hindistan’a seyahat edecek kişilerin Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmaları opsiyoneldir.  Hindistan vize başvurusu için acentelere başvurup bilgi almanız sağlıklı olacaktır.

Çalışanlar Hindistan Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imzayetkisi olan kişi tarafindan)
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi
  • Son üç aylık bordro
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • İkametgah veya adınıza düzenlenmiş bir fatura ve kimlik fotokopisi

Ev hanımların Hindistan Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • İkametgah veya adınıza düzenlenmiş bir fatura ve kimlik fotokopisi

Öğrencilerin Hindistan Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • İkametgah veya adınıza düzenlenmiş bir fatura ve kimlik fotokopisi

İşverenler Hindistan Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben yazılmış ingilizce dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • İkametgah veya adınıza düzenlenmiş bir fatura ve kimlik fotokopisi

Emeklilerin Hindistan Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • İkametgah veya adınıza düzenlenmiş bir fatura ve kimlik fotokopisi

Ek olarak;

  • 2 Resim + Hindistan Konsolsoluğu vize ücreti
  • En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı)
  • Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından imzalanmalıdır.
  • Pasaportların “gümrük ve döviz işlemleri” sayfalarına vize uygulanamaz.
  • Münferit Vize, başvuru gününden en az 2 gün sonra geri döner.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir