Hollanda Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hollanda’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa umuma mahsus pasaportu olan kişilerin vize almak zorundadırlar.

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hollanda’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa umuma mahsus pasporta sahip kişilerin vize almak zorundadırlar. Diplomatik, Hususi ve hizmet pasaportu olan kişiler Hollanda ülkesine yapacakları altı ayı içine üç ayı aşmamak şartı ile Hollanda seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Hollanda Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor ayrıca Seyahat Sağlık Sigortası yaptırma zorunluluğu bulunmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hollanda’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa umuma mahsus pasporta sahip kişilerin vize almak zorundadırlar. Diplomatik, Hususi ve hizmet pasaportu olan kişiler Hollanda ülkesine yapacakları altı ay içinde üç ayı aşmamak şartı ile Hollanda seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Hollanda Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor ayrıca Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmaları gerekiyor. Hollanda’ya bir sehyahat planladıysanız, vize başvurunuzu tatile çıkmadan bir ay önce yaparsanız, olası aksiliklerden kaçınmış olursunuz. Vize başvurunuzda, konsolosluğa veya büyükelçiliğe gitmeden önce aşağıdaki listede bulunan evrakların yanınızda olması gerekiyor.

Hollanda Schengen vize sistemine dahil bir Avrupa Birliği ülkesidir.

Bordrolu Çalışanların Hollanda Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi
  • Son üç aylık bordro
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi

Ev hanımların Hollanda Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

Öğrencilerin Hollanda Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

İşverenlerin Hollanda Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • İmza sirküleri

Emeklilerin Hollanda Vize başvurusu için gerekli evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi

Ek Olarak;

  • 2 Resim
  • En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir