İspanya Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İspanya’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planyalanlar umuma mahsus pasaport sahipleri vize almak zorundadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İspanya’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa ve umuma mahsus pasaport sahibiyse vize almak zorundadırlar. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu olan kişiler İspanya ülkesine yapacakları seyahat için altı ay içerisinde dokuz günü aşmamak kaydıyla vizeden muhaftırlar. İspanya Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor ayrıca Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmaları zorunludur.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İspany’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa ve umuma mahsus pasaportu var ise vize almak zorundadırlar. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu olan kişiler İspanya ülkesine yapacakları seyahat için altı ay içerisinde dokuz günü aşmamak kaydıyla vizeden muhaftırlar. İspanya Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor ayrıca Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmaları zorunludur. Vize başvurunuzda, konsolosluğa veya büyükelçiliğe gitmeden önce aşağıdaki listede bulunan evrakların yanınızda olması gerekiyor.

Bordrolu Çalışanların İspanya Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalı)
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi
  • Son üç aylık bordro
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi

Ev hanımların İspanya Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

Öğrencilerin İspanya Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

İşverenlerin İspanya Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalı)
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • İmza sirküleri

Emeklilerin İspanya Vize başvurusu için gerekli evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi

Ek olarak;

  • 2 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf
  • En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı ve son 10 yıl içinde alınmış olmalı)
  • Otel ve Uçak Rezervasyonlarınız , Nufus Cüzdanı fotokopiniz pasaportunuz yenilenmiş ve eski pasaportunuzda ilgili konsolosluğa ait vize mevcut ise eski pasaportunuzu da belgeler ile birlikte vermeniz yararlı olacaktır.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir