İtalya Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İtalya’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa normal pasaportu olan kişilerin vize almak zorundadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İtalya’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa normal pasporta sahip kişilerin vize almak zorundadırlar. Diplomatik, Hususi ve hizmet pasaportu olan kişiler İtalya ülkesine yapacakları altı ay içinde üç ayı geçirmemek şartı ile İtalya seyahatlerinde vizeden muaftırlar. İtalya Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor ayrıca Seyahat Sağlık Sigortası yaptırma zorunludur.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İtalya’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa normal pasporta sahip kişilerin vize almak zorundadırlar. Diplomatik, Hususi ve hizmet pasaportu olan kişiler İtalya ülkesine yapacakları altı ay içinde üç ayı geçirmemek şartı ile İtalya seyahatlerinde vizeden muaftırlar. İtalya Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor ayrıca Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmaları zorunludur. Bu durum Vatikan için de geçerlidir.  İtalya’ya bir sehyahat planladıysanız, vize başvurunuzu tatile çıkmadan bir ay önce yaparsanız, olası aksiliklerden kaçınmış olursunuz. Vize başvurunuzda, konsolosluğa veya büyükelçiliğe gitmeden önce aşağıdaki listede bulunan evrakların yanınızda olması gerekiyor.  

İsviçre Schengen vize sistemine dahil bir Avrupa Birliği ülkesidir.

Bordrolu Çalışanların İtalya Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi orjinali (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi, Uluslararası sağlık sigortası – Ingilizce hazirlanmalidir. (İşe giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski eski işe giriş bildirgesi ile beraber)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi
  • Son üç aylık bordro
  • Hesap cüzdan fotokopisi (Pasaportta hiç vize yoksa orijinali gerekmektir)
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Otel Rezervasyonu 
  • Ucak Rezervasyonu

Ev hanımların İtalya Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi , Uluslararası sağlık sigortası
  • Hesap cüzdan fotokopisi (Pasaport)
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

Öğrencilerin İtalya Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname, Uluslararası sağlık sigortası
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

İşverenlerin İtalya Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalı)
  • Hesap cüzdan fotokopisi (Pasaportta hiç vize yoksa orijinası gerekir)
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Yeni tarihli orjinal faaliyet belgesinin aslı (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Son tarihli Vergi levhasının aslı (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • İmza sirküleri, Uluslararası seyahat sağlık sigortası 

Emeklilerin İtalya Vize başvurusu için gerekli evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi

Ek Olarak;

  • 2 Biometrik fotoğraf, Kimlik fotokopisi
  • En az 6 ay geçerli pasaport (Son 10 yıl içinde alınmış olmalı)
  • Tüm eski pasaportlarınızı da beraber sunmanız gerekecektir.
  • İtalya Vizesi işlemleri ortalama 5 iş günü içinde yanıtlanmaktadır