Malta Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Malta’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa umuma mahsus pasaportu olan kişilerin vize almak zorundadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Malta’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa umuma mahsus pasporta sahip kişilerin vize almak zorundadırlar. Diplomatik, Hususi ve hizmet pasaportu olan kişiler Malta ülkesine yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Malta Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor ayrıca Seyahat Sağlık Sigortası zorunludur.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Malta’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa umuma mahsus pasporta sahip kişilerin vize almak zorundadırlar. Diplomatik, Hususi ve hizmet pasaportu seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Malta Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor ayrıca Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmaları zorunludur. Malta’ya bir sehyahat planladıysanız, vize başvurunuzu tatile çıkmadan bir ay önce yaparsanız, olası aksiliklerden kaçınmış olursunuz. Vize başvurunuzda, konsolosluğa veya büyükelçiliğe gitmeden önce aşağıdaki listede bulunan evrakların yanınızda olması gerekiyor.

Malta Schengen vize sistemine dahil bir Avrupa Birliği ülkesidir.

Bordrolu Çalışanların Malta Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • • İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
    • Şirketin imza sirküleri
    • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
    • Yeni tarihli faaliyet belgesi orjinali (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
    • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
    • Sigorta işe giriş bildirgesi, Uluslararası sağlık sigortası – Ingilizce hazirlanmalidir. (İşe giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski eski işe giriş bildirgesi ile beraber)
    • 4 aylık sigorta bildirgesi
    • Son üç aylık bordro
    • Hesap cüzdan fotokopisi (Pasaportta hiç vize yoksa orijinali gerekmektir)
    • Gayri menkul tapu fotokopisi
    • Kredi kartları fotokopisi
    • Otel Rezervasyonu
    • Ucak Rezervasyonu

Ev hanımların Malta Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi , Uluslararası sağlık sigortası
  • Hesap cüzdan fotokopisi (Pasaport)
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • Seyahat Sağlık Sigortası

Öğrencilerin Malta Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname, Uluslararası sağlık sigortası
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • Seyahat Sağlık Sigortası

İşverenlerin Malta Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalı)
  • Hesap cüzdan fotokopisi (Pasaportta hiç vize yoksa orijinası gerekir)
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Son tarihli Vergi levhasının aslı (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • İmza sirküleri, Uluslararası seyahat sağlık sigortası
  • Seyahat Sağlık Sigortası

Emeklilerin Malta Vize başvurusu için gerekli evraklar:

  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi

Ek Olarak;

  • • 2 Biometrik fotoğraf, Kimlik fotokopisi
    • En az 6 ay geçerli pasaport (Son 10 yıl içinde alınmış olmalı)
    • Tüm eski pasaportlarınızı da beraber sunmanız gerekecektir.
    • Malta Vizesi işlemleri ortalama 5 iş günü içinde yanıtlanmaktadır
    • Acentemiz vize işlemleri konusunda sizin adınıza vize başvuru yapmak konusunda yetkili olup, Konsolosluğa gelmeniz gerekmeden tüm işlemleri sizin adınıza yapabiliriz. Sadece ilk başvurularda size bildirilen gün ve saatte mülakata gelmeniz gerekecektir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir