Meksika Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Meksika’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa umuma, hizmet ve hususi mahsus pasaportu olan kişilerin vize almak zorundadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Meksika’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus pasporta sahip kişiler vize almak zorundadırlar. Diplomatik pasaportu olan kişiler Meksika ülkesine yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Meksika Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor ayrıca Seyahat Sağlık Sigortası yaptırma opsiyoneldir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Meksika’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa Hizmet, Hususi veUmuma Mahsus pasporta sahip kişiler vize almak zorundadırlar. Diplomatik pasaportu olan kişiler Meksika ülkesine yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Meksika Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor ayrıca Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmaları opsiyoneldir. Meksika’ya bir sehyahat planladıysanız, vize başvurunuzu tatile çıkmadan üç ay önce yaparsanız, olası aksiliklerden kaçınmış olursunuz.

Meksika Milli Göçme Enstitüsü Duyurusu

Meksika Milli Göçmen Enstitüsü, 1 Mayıs 2010 tarihinden itibaren aşağıdaki hususların geçerli olacağını duyurmuştur:

Pasaportlarında geçerli Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vizesine sahip olan yabancı uyruklu şahıslar, Meksika’ya turistik, iş amaçlı ya da transit olarak gitmeleri durumunda Meksika vizesinden muaf olacaklardır. Meksika’ya giriş noktalarındaki görevliler, yabancı uyruklu kişilerin geçerli bir pasaporta ve geçerli ABD vizesine sahip olduklarını tespit ettikten sonra Meksika’ya girmelerine müsaade edeceklerdir.

ABD üzerinden uçakla Meksika’ya turistik, iş amaçlı ya da transit olarak gelen yabancı uyruklu şahıslar, geçerli pasaportlarını ve uçak biniş kartlarını göstermek suretiyle Meksika vizesi’nden muaf olacaklardır. Meksika’ya giriş noktalarındaki görevliler, yabancı uyruklu kişilerin geçerli pasaportlarını ve ABD’den geldiklerini kanıtlayan uçak biniş kartlarını göstermelerini isteyerek Meksika’ya giriş yapmalarına izin vereceklerdir.

Turistik gezi amaçlı Meksika Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Minimum 6 (altı) ay geçerli pasaport.
  • Geçerli pasaport sayfalarının fotokopisi. (Sadece kişisel bilgileri içeren sayfalar,pasaport onay ve uzatma sayfaları, geçerliliği olan yabancı ülke vizelerinin sayfaları) Fotokopiler A4 sayfa boyutunda olmalıdır.
  • Daha önce Meksika Vizesi almis iseniz bu vizenin fotokopisi (zorunludur) ve bilgileri
  • Başvuru Formu.(Resminiz yapıştırılmış, tarafınızdan imzalanmış ve parmak izleri siyah mürekkep ile basılmış olmak zorundadır. Detaylı olarak doldurulmamış veya eksik bilgiler içeren formlar kabul edilmeyecektir.)
  • VİZE BAŞVURU FORMU (Sadece Türkiye’deki Meksika konsoloslukları için gecerlidir)
  • Son altı ay içersinde çekilmiş ve mavi fon 1 adet standart vesikalık. Fotoğrafı vize başvuru formunda yapıştırınız. ZIMBA KULLANMAYINIZ. (Farklı boyut ve fondaki resimler kabul edilmeyecektir)
  • Şirketin resmi evrakları ve maaş bordrosu.Belgelerin tümü antetli kağıda ve şirket sahibi tarafından onaylanmış olmalıdır .
  • Çalıştığınız şirketin veya kendi şirketinizin güncellenmiş faaliyet belgesi.
  • SSK , Bağkur veya Özel Sigorta belgeleriniz.
  • Banka hesabınızı kanıtlayan referans mektubu,işleyen hesap cüzdanı (Aslı veya kopyası).
  • Size ait tapu.
  • Seyahati finanse edecek kişiye ait noter tastikli mektup ve finansörün  kişisel belgeleri.

Belgelerinizin eksiksiz olması vizenizi alacağınız garantisini TAŞIMAMAKTADIR.

– Meksika Vize başvurusu için karşılıklı görüşme

  • Kişisel olarak gerçekleştirilen görüşmedir.İstenen tüm belgelerin asılları ve kopyaları getirilmelidir.Görüşme sonunda  tüm belgelerin asılları, pasaport dahil geri iade edilecektir.

– Meksika Vize başvurusu Vize onayı

  • Türkiye’de bulunan  Konsolosluk ofislerimiz her vize başvurusu için Meksika Hükümeti  Ulusal Göçmen Bürosuna başvuruda bulunur ve onay bekler.
  • Vize onayı, başvurudan itibaren yaklaşık 15 gün sonra gelir.

– Meksika Vize başvurusu sonrası onaylanmış vizeyi almak

  • Meksika Hükümeti tarafından onaylanmış ise kişisel olarak konsolosluk ofisimize başvurarak vizenizi alabilirsiniz.
  • Vize onayınızın gelmiş olması vizenizi alacağınız garantisini TAŞIMAMAKTADIR.
  • Gereken belgeler
  • Pasaport
  • Vize ücreti
  • Vizesi yapılmış olan pasaportlar aynı gün veya ilk 2 iş gününde teslim edilir.

Ticari amaçlı Meksika Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Minimum 6 (altı) ay geçerli pasaport.
  • Geçerli pasaport sayfalarının fotokopisi.(Sadece kişisel bilgileri içeren sayfalar,pasaport onay ve uzatma sayfaları, geçerliliği olan yabancı ülke vizelerinin sayfaları) Fotokopiler A4 sayfa boyutunda olmalıdır.
  • Daha önce Meksika Vizesi almış iseniz bu vizenin fotokopisi (zorunludur) ve bilgileri
  • Başvuru Formu.(Resminiz yapıştırılmış, tarafınızdan imzalanmış ve parmak izleri siyah mürekkep ile basılmış olmak zorundadır. Detaylı olarak doldurulmamış veya eksik bilgiler içeren formlar kabul edilmeyecektir.)
  • VİZE BAŞVURU FORMU (Sadece Türkiye’deki Meksika konsoloslukları için geçerlidir)
  • Son altı ay içersinde çekilmiş ve mavi fon 1adet standart vesikalık. Fotoğrafı vize başvuru formunda yapıştırınız. ZIMBA KULLANMAYINIZ. (Farklı boyut ve fondaki resimler kabul edilmeyecektir)
  • Halen çalışmakta  olduğunuz   iş yerinden veya iş yeri size ait ise kendi şirketinizden maaşınızı,pozisyonunuzu , kıdeminizi,seyahat amacınızı (detaylandırılmamış seyahat amacı durumunda vize başvurunuz kabul edilmeyecektir. Örneğin: seyahat amacı kısmına sadece ‘iş için’ yazıldığında), ziyaret edeceğiniz firma ile ilgili ayrıntılı bilgileri (şirketin adı ,adresi ,kiminle kontak kurulacağı) belirtir resmi mektup .Bu mektup antetli kağıda olup şirket kaşesi ve yetkili imza ile onaylanmış olmalıdır.
  • Çalıştığınız şirketin veya kendi şirketinizin güncellenmiş faaliyet belgesi.
  • SSK , Bağkur veya Özel Sigorta belgeleriniz.
  • Banka hesabınızı kanıtlayan referans mektubu,işleyen hesap cüzdanı (Aslı veya kopyası).

– Meksika Vize başvurusu için karşılıklı görüşme

  • Kişisel olarak gerçekleştirilen görüşmedir.İstenen tüm belgelerin asılları ve kopyaları getirilmelidir.Görüşme sonunda  tüm belgelerin asılları, pasaport dahil geri iade edilecektir.

– Meksika Vize başvurusu Vize onayı

  • Türkiye’de bulunan  Konsolosluk ofislerimiz her vize başvurusu için Meksika Hükümeti  Ulusal Göçmen Bürosuna başvuruda bulunur ve onay bekler.
  • Vize onayı , başvurudan itibaren yaklaşık 15 gün sonra gelir

– Meksika Vize başvurusu sonrası onaylanmış vizeyi almak

  • Meksika Hükümeti tarafından onaylanmış ise kişisel olarak konsolosluk ofisimize başvurarak vizenizi alabilirsiniz.
  • Vize onayınızın gelmiş olması vizenizi alacağınız garantisini TAŞIMAMAKTADIR.
  • Gereken belgeler
  • Pasaport
  • Vize ücreti
  • Vizesi yapılmış olan pasaportlar aynı gün veya ilk 2 iş gününde teslim edilir.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir