Norveç Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Norveç’e seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa umuma mahsus pasaportu olan kişilerin vize almak zorundadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Norveç’e seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa umuma mahsus pasporta sahip kişilerin vize almak zorundadırlar. Diplomatik, Hususi ve hizmet pasaportu olan kişiler Norveç ülkesine yapacakları seyahatlerinde altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla vizeden muaftırlar. Norveç Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor ayrıca Seyahat Sağlık Sigortası zorunludur.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Norveç’e seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa umuma mahsus pasporta sahip kişilerin vize almak zorundadırlar. Diplomatik, Hususi ve hizmet pasaportu sahibi kişiler seyahatlerinde altı ay içinde üç ayı aşmamak şartı ile vizeden muaftırlar. Norveç Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor ayrıca Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmaları zorunludur. Norveç’e bir sehyahat planladıysanız, vize başvurunuzu tatile çıkmadan bir ay önce yaparsanız, olası aksiliklerden kaçınmış olursunuz. Norveç Vize başvurunuzda, konsolosluğa veya büyükelçiliğe gitmeden önce aşağıdaki listede bulunan evrakların yanınızda olması gerekiyor.

Bordrolu Çalışanların Norveç Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Norveç konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
  • Son üç aylık bordro fotokopisi
  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Norveç daki Firmadan Davetiye
    ( Norveç dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Norveç konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Ev hanımların Norveç Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Norveç konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Eşinin geçerli yada eski Norveç vizesi varsa fotokopileri

Öğrencilerin Norveç Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Norveç Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Norveç ya seyahat edebilmesi için muvafakat name
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Anne veya Babanın geçerli ya da eski Norveç vize si varsa fotokopileri

İşverenlerin Norveç Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Norveç konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhasının Fotokopisi
  • İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  • Hesap Cüzdan Fotokopisi
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  • Kredi Kartları Fotokopisi
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Norveç daki Firmadan Davetiye
    ( Norveç dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Norveç konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • 2 Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Emeklilerin Norveç Vize başvurusu için gerekli evraklar:

  • Norveç Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir