Polonya Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Polonya’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Polonya’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa Diplomatik, Hizmet ve Umumi pasporta sahip kişilerin vize almak zorundadırlar. Hususi pasaportu olan kişiler Polonya ülkesine yapacakları üç aya kadar ikamet süreli Polonya seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Polonya Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor ayrıca Seyahat Sağlık Sigortası yaptırma zorunlulukları vardır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Polonya’ya seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar.

Diplomatik pasaporta sahip olan kişiler altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Polonya Schengen vize grubuna dahil olduğundan, APolonya’ya seyahat edecek kişilerin seyahat sağlık sigortası yaptırmaya zorunludur

Polonya’ya bir sehyahat planladıysanız, Schengen vize başvurunuzu tatile çıkmadan bir ay önce yaparsanız, olası aksiliklerden kaçınmış olursunuz. Vize başvurunuzda, konsolosluğa veya büyükelçiliğe gitmeden önce aşağıdaki listede bulunan evrakların yanınızda olması gerekiyor.

Polonya Turistik Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • En Az Altı Ay Geçerliliği Olan Pasaport
  •  ki Adet Yeni Çekilmiş Arka Fonu Beyaz Fotoğraf
  • Vize Başvuru Sahibi Tarafından İmzalanmış Polonya Vizesi Başvuru Formu
  • Şirket Antetli Kağıdına Seyahat Edecek Kişinin Pozisyonu Seyahat Tarih Aralığını
  • Seyahat Amacını Belirten İmzalı Dilekçe
  • Şirket İmza Sirküleri (fotokopi olabilir)
  • Şirket Yeni Tarih Faaliyet Belgesi (fotokopi olabilir)
  • Şirket Vergi Levhası (fotokopi olabilir)
  • Şirket Ticari Sicil Gazetesi (fotokopi olabilir)
  • Ssk İşe Giriş Bildirgesi (fotokopi olabilir)
  • Son Dört Aylık Maaş Bordrosu
  • Kredi Kartı Fotokopisi
  • Banka Hesapları Fotokopisi
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  • Asgari 30,000 euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Otel Rezervasyonu
  • Polonya Uçak Bileti Rezervasyonu
  • Geçerli Pasaportun Sayfalarının Fotokopisi

Polonya Ticari Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • En Az Altı Ay Geçerliliği Olan Pasaport
  • İki Adet Yeni Çekilmiş Arka Fonu Beyaz Fotoğraf
  • Vize Başvuru Sahibi Tarafından İmzalanmış Polonya Vize Başvuru Formu
  • Şirket Antetli Kağıdına Seyahat Edecek Kişinin Pozisyonu
  • Seyahat Tarih Aralığını Seyahat Amacını Belirten İmzalı Dilekçe
  • Şirket İmza Sirküleri (fotokopi olabilir)
  • Şirket Yeni Tarih Faaliyet Belgesi (fotokopi olabilir)
  • Şirket Vergi Levhası (fotokopi olabilir)
  • Şirket Ticari Sicil Gazetesi (fotokopi olabilir)
  • Ssk İşe Giriş Bildirgesi (fotokopi olabilir)
  • Son Dört Aylık Maaş Bordrosu
  • Banka Hesapları
  • Ticari Görüşmenin Belirtildiği Davet Yazısı
  • Asgari 30,000 euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Otel Rezervasyonu
  • Polonya Uçak Bileti Rezervasyonu

Polonya Ev Hanımı Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • En Az Altı Ay Geçerliliği Olan Pasaport
  • İki Adet Yeni Çekilmiş Arka Fonu Beyaz Fotoğraf
  • Vize Başvuru Sahibi Tarafından İmzalanmış Polonya Vize Başvuru Formu
  • Polonya Başkonsolosluğu Dikkatine Tarih Aralığını Seyahat Amacını Belirten İmzalı Dilekçe
  • Eşi Çalışan Kişilerden Eşinin Şirket Evrakları
  • Evlilik Cüzdanı Fotokopisi
  • Kredi Kartı Fotokopisi
  • Banka Hesapları Fotokopisi
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  • Asgari 30,000 euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Otel Rezervasyonu yada Davet Mektubu
  • Polonya Uçak Bileti Rezervasyonu
  • Geçerli Pasaportun Sayfalarının Fotokopisi

Polonya Emekli Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • En Az Altı Ay Geçerliliği Olan Pasaport
  • İki Adet Yeni Çekilmiş Arka Fonu Beyaz Fotoğraf
  • Vize Başvuru Sahibi Tarafından İmzalanmış Polonya Vize Başvuru Formu
  • Polonya Başkonsolosluğu Dikkatine Tarih Aralığını Seyahat Amacını Belirten İmzalı Dilekçe
  • Emeklilik Cüzdan ve Maaş Kartı Fotokopisi
  • Kredi Kartı Fotokopisi
  • Banka Hesapları Fotokopisi
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  • Asgari 30,000 euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Otel Rezervasyonu yada Davet Mektubu
  • Polonya Uçak Bileti Rezervasyonu
  • Geçerli Pasaportun Sayfalarının Fotokopisi

Polonya Öğrenci Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • En Az Altı Ay Geçerliliği Olan Pasaport
  • İki Adet Yeni Çekilmiş Arka Fonu Beyaz Fotoğraf
  • Vize Başvuru Sahibi Tarafından İmzalanmış Polonya Vize Başvuru Formu
  • Anne – Baba Tarafından Polonya Başkonsolosluğu Dikkatine Tarih Aralığını Seyahat Amacını Belirten İmzalı Dilekçe
  • Öğrenim Amaçlı Başvurularda Öğrenci Kabul Belgeleri
  • Öğrenim Gördüğüne Dair Öğrenci Belgesi
  • Anne – Baba Çalışıyorsa Şirket Evrakları Maddi Durum Belgeleri Gayrimenkul Tapu ve Banka Cüzdanı Fotokopisi
  • Asgari 30,000 euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Otel Rezervasyonu yada Davet Mektubu
  • Polonya Uçak Bileti Rezervasyonu
  • Geçerli Pasaportun Sayfalarının Fotokopisi

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir