Portekiz Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Portekiz’e seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa umumi, hususi ve hizmete mahsus pasaportu olan kişilerin vize almak zorundadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Portekiz’e seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa Umumi, Hususi ve Hizmete mahsus pasporta sahip kişilerin vize almak zorundadırlar. Diplomatik pasaportu olan kişiler Portekiz ülkesine yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Portekiz Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Portekiz’e seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa umumi, hususi ve hizmete mahsus pasporta sahip kişilerin vize almak zorundadırlar. Diplomatik pasaportu seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Portekiz Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor. Portekiz’e bir sehyahat planladıysanız, vize başvurunuzu tatile çıkmadan bir ay önce yaparsanız, olası aksiliklerden kaçınmış olursunuz. Vize başvurunuzda, konsolosluğa veya büyükelçiliğe gitmeden önce aşağıdaki listede bulunan evrakların yanınızda olması gerekiyor.

Portekiz Schengen vize sistemine dahil bir Avrupa Birliği ülkesidir.

Portekiz Turistik Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • En az 6 ay geçerli pasaport
  • Pasaport fotokopileri
  • 2 adet arka fonu beyaz yeni çekilmiş fotoğraf
  • Otel, uçak rezervasyonları
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Banka Hesap Cüzdanı, Tapu, Araç Ruhsatı gibi maddi gelir durumunu özetleyen evraklar
  • Ticari Ziyaretler için Davetiye
  • Müracaatlar şahsen yapılmaktadır.

Ayrıca;

Bordrolu Çalışanların Portekiz Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Antetli Kâğıda Dilekçe
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilânçosu)
  • Faaliyet Belgesi (Max. 6 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Sigortalı işe giriş bildirgesi
  • Maaş Bordrosu 3 aylık

Ev hanımların Portekiz Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Dilekçe
  • Eşinin ya da ailesinin durumuna göre gerekli evraklar
  • Evli ise evlenme cüzdanı

Öğrencilerin Portekiz Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Öğrenci Belgesi
  • Ebeveynlerin durumuna göre gerekli evraklar
  • 18 yaş Doldurulmamış ise anne ve babadan muvafakatname

İşverenlerin Portekiz Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Antetli Kâğıda Dilekçe
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilânçosu)
  • Faaliyet Belgesi (Max. 6 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir