Yunanistan Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Yunanistan’a seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Yunanistan’a seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar. Yumanistan Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Yunanistan’a seyahat etmeyi veya tatil yapmayı planlıyorsa vize almak zorundadırlar. Yunanistan Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportu en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor. Yunanistan’a bir sehyahat planladıysanız, vize başvurunuzu tatile çıkmadan bir ay önce yaparsanız, olası aksiliklerden kaçınmış olursunuz. Vize başvurunuzda, konsolosluğa veya büyükelçiliğe gitmeden önce aşağıdaki listede bulunan evrakların yanınızda olması gerekiyor.

Yunanistan Schengen vize sistemine dahil bir Avrupa Birliği ülkesidir.

 

Yunanistan Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • En az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar
  • Pasaport fotokopileri
  • 2 adet (Biometrik) fotoğraf
  • Otel, uçak rezervasyonları ( Sizlere bu konuda yardımcı olabiliriz)
  • Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  • Banka Hesap Cüzdanı, Tapu, Araç Ruhsatı gibi maddi gelir durumunu özetleyen evraklar
  • Banka Hesap cüzdanlarının orijinal olması gerekmektedir.
  • Ticari Ziyaretler için Polisten Onaylı Davetiye
  • Kimlik fotokopisi

Ayrıca;

İşverenlerin Portekiz Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Antetli Kâğıda Dilekçe
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilânçosu)
  • Faaliyet Belgesi (Max. 6 aylık) ( Orijinal)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

Bordrolu Çalışanların Portekiz Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Antetli Kâğıda Dilekçe
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilânçosu)
  • Faaliyet Belgesi (Max. 6 aylık) ( Orijinal)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Sigortalı işe giriş bildirgesi( Şirketten imza ve kaşeli)
  • Maaş Bordrosu 3 aylık ( Şirketten imza ve kaşeli)

Ev hanımların Portekiz Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Dilekçe
  • Eşinin ya da ailesinin durumuna göre gerekli evraklar
  • Evli ise evlenme cüzdanı

Öğrencilerin Portekiz Vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Öğrenci Belgesi
  • Ebeveynlerin durumuna göre gerekli evraklar
  • 18 yaş Doldurulmamış ise anne ve babadan muvafakatname

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir